Скоропостижно Община Пловдив коригира протоколите си по обществената поръчка за 7 млн. лева за изграждането на тренировъчни зали в квартал „Христо Смирненски”. След публикацията на TrafficNews от уикенда за гафовете при смятането на точките на фирмите, още в понеделник комисията с ръководител Атанас Балтазаров се е събрала, за да ги коригира.

Как 60 + 40 е равно на 90 в обществена поръчка за 7 млн. лева според Община Пловдив?Строителят на „Даме Груев” бе избран в поръчката за новите спортни зали, но грешка я поставя под въпрос

Припомняме, че с решение от 14 март комисията, назначена от Георги Титюков, определи на първо място фирмата „Парсек груп” за изграждането на залите за волейбол и баскетбол. В обявяването на резултатите обаче бе допусната съществена грешка. Първата е, че при класирането на една от  фирмите – „Артстрой” са сложени 60 точки за техническото предложение и още 40 за ценовото, но крайният резултат е записан като 90 точки.  

Победителят „Парсек груп” имаха максималният брой точки при техническото предложение 60  плюс 39,82 за ценовото и така са получили 99,82 точки, най-много според комисията.

Грешки имаше и при самите оценки на техническото предложение. „Артстрой” е получила 50 точки за техническото предложение, а вероятно грешката е при пренасянето към окончателните резултати. Срещу това на „Парсек груп”  пък бе записано 20 + 20 + 20= 50.

В крайна сметка правилните сметки са били качени в ново допълнение към обществената поръчка. Въпреки това тя пак може да бъде обжалвана в КЗК от другите компании.

Твърде възможно е обаче залите да не получат финансиране през тази година заради многото обекти, които има да довършва Община Пловдив. 

Припомняме, че първоначалната поръчката бе за 5,7 млн. лева, а само след месец бе обявена нова с 1 млн. лева повече. Кметът Здравко Димитров каза, че е и проектът е бил объркан и поради това се е наложило да бъде преработен.  Въпреки корекциите по нея, впечатление правеше, че в двете зали ще има едва 70 седящи места – общо. И те ще са за скамейки на отборите.  Въпреки ангажимента на Георги Титюков, че те ще бъдат коригирани, това така и не се случи.

Кметът също не харесва проекта за новите зали в Смирненски, местата били малко

Спортните зали в Смирненски с общо 70 седящи места скочиха с 1 млн. лева, гонят 7 млн. лева