„Малко са тези места в залите  в Христо Смирненски. Там още в началото казах, че трябва да могат там да се провеждат състезания,  родители да имат къде да седнат и да гледат децата си. Във физкултурния салон на СУ „Любен Каравелов” има повече места. Ще видим какво е направил проектантът”, заяви кметът Здравко Димитров по повод строителството на спортния комплекс в „Западен” за близо 7 млн. лева без ДДС.

Както TrafficNews писа, цената на комплекса се вдигна с 1 млн. лева за по-малко от месец, като новата поръчка  е за  6,7 млн. лева без налога. Залата ще се направи от терен от близо 5 дка, а цялото и РЗП е 2300 кв.м РЗП.

Спортните зали в Смирненски с общо 70 седящи места скочиха с 1 млн. лева, гонят 7 млн. леваОбщина Пловдив пусна новата обществена поръчка за спортния комплекс

„Зависи фирмите какви цени дадат, може и да е за 6 млн. лева”, каза кметът. Вицето по строителство Пламен Райчев заяви, че доколкото му е известно в първата поръчка  не е включена инфлацията и поскъпването на материалите и за това се дължи разликата, но възложител е неговият колега Георги Титюков.

Зико коментира още, че ще трябва да се вдигнат местата, а самият проект вече е бил минал една корекция.

„Не знам кой им беше дал заданието, но проектът нямаше лекарски кабинети и треньорски стаи, след това ги коригираха, след като им казах”, заяви кметът.

Припомняме, че по проект трябва да има  7 броя скамейки по 5 места за всяка зала, или общо 70 места в двете зали. Не са предвидени трибуни в КСС-тата. Вчера Георги Титюков също заяви, че ще иска корекция за седящите места.

Идеята е двете зали да бъдат тренировъчни за баскетбол и волейбол, където пловдивските клубове да тренират, а юношеските гарнитури да провеждат своите мачове.