"Един неразделен клас" зазвуча в двора на Английската гимназия в Пловдив. С балони, конфети и шампанско учениците от  12 „Д” клас изненадаха класния си ръководител Лулчо Попов. Зрелостниците са се подготвяли с дни и по думите им „това е малко в сравнение с това, което учителят ни е дал”.

Момичетата и момчетата бяха подготвили плакат с химичния елемент Натрий, тъй като класният им е преподавател по химия. Целият клас се бе събрал в двора с балони в ръце, конфети и шампанско. За да се различат от останалите класове и да бъде по-оригинална изненадата, децата използвали и димки в различни цветове.

Бъдещите абитуриенти изпратили и  бележка на любимия учител с текст: „Г-н Попов, часът на класа ще се проведе в двора на гимназията ВЕДНАГА!”.

След като се появил, всички едновременно започнали да броят от 1 до 12. Всичко това на фона на песента „Един неразделен клас”.

Трогнат до сълзи, г-н Попов нямал друг избор, освен да приеме уникалното предложение.

„Нашият клас е наистина пример за неразделен и много сплотен колектив. Всички бяхме много щастливи от това невероятно изживяване и най-вече бяхме много радостни от реакцията на нашия любим класен”, пишат до редакцията ни 12 „Д” клас.