Всичките средства, предвидени в бюджета за 2022 година за строителството на зоопарка в Пловдив, ще бъдат пренасочени. Това е предложението на зам.-кмета по финанси Величко Родопски, което ще се гледа на предстоящата сесия на местния парламент.

За тази година в бюджетната рамка имаше 470 000 лева за довършването на зоокъта. Спорът между Община Пловдив и фирмата изпълнител „Запрянови – 03” все още е в съда и до края на годината едва ли ще приключи. Както TrafficNews писа проектантът на зоопарка също се отказа, което прави задачата  с довършването му още по-трудна. Със сигурност до края на годината няма как да се започнат каквито и да е дейности и вероятно поради това парите се разпределят.

Гордиевият възел със зоопарка в Пловдив все по-заплетен, проектантът се отказаОбщина Пловдив трябва да намери нов екип, който да изготви новия проект и оценката

Друга голяма сума, която се изважда е 1,3 млн. лева за ремонта на ул. „Даме Груев”. Парите обаче ще бъдат компенсирани за ремонта с държавната субсидия, която правителството дава на Пловдив.  На предстоящата сесия ще се преразпределят общо 2,5 млн. лева.

На практика париите за зоопарка ще отидат за ремонт на санитарни помещения в новите хангари на Гребната база. Зам.-кметът по спорт Георги Титюков е поискал 390 000 лева за ремонт на бани, тоалетни, съблекални и фитнеси под хангарите. Общата площ на помещенията, която ще се ремонтира е близо 1400 кв.м.

100 000 лева ще отидат за пълнене на дупки в район „Южен” по искане на районния кмет Костадин Язов. Същата сума ще отиде за направата на противопожарни хидранти на Младежкия хълм след като тепето горя преди месец. Искането е от районния кмет Георги Стаменов. Още 500 000 лева ще се дадат по бюджета на „Централен” за ремонт на успоредните улици на „Отец Паисий” – „Рилски метох”, „Станислав Достоевски”, както и подходите от южната страна на Античния театър.

320 000 лева ще се гласуват за направата на 6 нови детски площадки в район „Северен”.  Три автомобила за 75 000 лева пък ще се купят за Пловдивския общински инспекторат.  В сумата ще се дадат и 470 000 лева за аварийния ремонт на покрива на ОУ „Душо Хаджидеков”.

Със скоростта на светлината: Изграждат нов покрив на ОУ "Душо Хаджидеков"До края на месеца сградата отново става обитаема