Покривната конструкция на ОУ "Душо Хаджидеков" вече е в процес на изграждане. Работници вече полагат осовните дървени греди, върху които ще бъдат поставени керемидите. 

Ако фирмата-изпълнител продължава в същия дух, по вичко личи, че до края на месеца ремонтът ще е приключим и учениците ще могат да влязат в класните стаи. Припомняме, че поркивната конструкция изгоря на 1 септември при поставяне на хидроизолация с горелки.

Само ден след това от Община Пловдив обещаха покривът да бъде възстановяван в рамките на месец, а за целта мигновено беше избран изпълнител на ремонта и в момента в школото се работи дори през почивните дни. Ремонтните дейности са с прогнозна стойност от 390 хил. лева без ДДС.

Възлагат на „Запрянови – 03” да ремонтира покрива на ОУ „Душо Хаджидеков” с 390 хил. леваДо 19 септември асеновградската фирма трябва да даде оферта за реконструкцията

Припомняме, че опустошителен пожар унищожи покрива на едно от най-емблематичните училища в сърцето на Пловдив при ремонтни дейности. Това наложи 17 паралелки да започнат учебната година след два дни в две други сгради. До завършване на спешните ремонтни дейности, ученици от „Душо Хаджидеков“ ще провеждат учебните занимания в други сгради. Общо 9 паралелки от 3, 4 и 5 клас ще бъдат преместени във втората сграда на училището на ул. „Антон Папазов“ №18, кв. „Съдийски“ (бившето ОУ „Георги Бенковски“), а останалите 8 паралелки от 6 и 7 клас ще започнат учебната година в  СУ „Климент Охридски“ на бул. „Васил Априлов“ 5.

Ремонтират „Душо Хаджидеков" за 1 месец, дотогава местят учениците в две сградиФирмата, извършвала ремонта, е „Никастрой – М"

Пожар по непредпазливост на "Душо Хаджидеков" разследва прокуратурата в ПловдивСлед пожаротехническа експертиза ще се прецени дали ще има повдигнати обвинения