Ремонтът на Кукленско шосе може да стартира до месец. Това стана ясно след изказванията на зам.-кмета по строителството Пламен Райчев и говорителя на ВиК – Пловдив инж. Антон Гълъбов. Днес двамата бяха на инспекция на модернизацията на Пречиствателната станция, който проект изпълняват съвместно.

„Мръсната вода” на Пловдив се връща в Марица кристално чиста след проекта за 70 млн. леваДо края на месеца завършват модернизацията на Пречиствателната станция

По друг проект,  по който също има двустранно споразумение – реконструкцията на Кукленско шосе, нещата обаче не стоят добре. Вече втора година се очаква ремонта на източното платно  да започне,  а причината това да не се случи е липса на ВиК тръби и елементи, които трябва да се доставят от водното дружество.

„Ние сме готови с индексацията на проекта и да започнем веднага строителството, но без ВиК елементите,  ще разкопаем булеварда без да има яснота кога ще го получим”, каза Райчев. Говорителят на Водното  дружество потвърди за проблема с тръбите, но увери, че  до един месец те ще бъдат доставени на Община Пловдив.

До този момент ремонтът на Кукленско шосе се извърши в участъците, в които няма ВиК комуникация, а без индексацията сумата по проекта е близо 6  млн. лева.

В същото време все още ремонта на Брезовско шосе, който също ще получи индексация, се бави заради археологията.

„Единственото нещо, което  ни спъва са разкопките в началото на обекта. Имаме близо 200 дни закъснение заради тях, като сме уведомили и Управляващия орган. И към момента дейностите от археолозите вървят бавно, чакаме ги да приключат”, каза Райчев.

Откриха ритуална пещера в Брезовско - символ на отвъдния свят на древните траки„Корабът” е събирал елитарното общество