Реконструкцията на ул. „Даме Груев” пак може да бъде временно спряна. Причините са две - липса на фронт на работа на фирмата изпълнител, както и нужда от индексация на договора.  Управителят на фирмата изпълнител Бончо Бонев заяви, че имат фронт за месец напред и към момента дейностите няма да бъдат спрени. Той обаче  потвърди, че има опасност ремонта да бъде временно спрян.

Един от проблемите е къщата на пресечката с ул. „Тодор Александров”, която трябва да бъде съборена. Там собственикът на имота, който има автосервиз отдолу жали всички заповеди за бутането на къщата. Последното дело бе спечелено от него във  Върховния административен съд, което е за предварително изпълнение на заповедта на кмета на „Южен” Костадин Язов за бутането.   Това обаче няма да е проблем  за администрацията.

Автомонтьор спъва ремонта на ул. „Даме Груев”, отказва да се изнесе от сервиза сиНе могат да асфалтират участък от улицата,а по план трябваше да е готов преди Коледа

„Всъщност този срок от 14 дни вече изтече. Пуснахме  заповедта, защото очаквахме по-рано средствата за бутането от Голяма община. Вече са ни по сметките, като ще обявим  поръчка за избор на фирма, която да бутне постройките на улицата. Предполагам, че това ще се случи най-късно в средата на февруари”, обясни кметът на „Южен”.

Вторият проблем – индексацията на договора за строителството също може да спре ремонта. Въпреки че има решение на Общинския  съвет от 2022 година, да се заложат средства за вдигането на средствата в новия бюджет, то не е сигурно, че те ще присъстват в него.  Реално обаче самата индексация може да се случи не по-рано от пролетта, когато ще се гласува  бюджетът.  Така се опира до волята на фирмата изпълнител да продължат на база дадената дума от Община Пловдив.

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев заяви пред TrafficNews, че няма причина фирмата да се притеснява за договора, като има  решение на Общинския съвет за индексация на договора.

В близките  дни строителите трябва да се прехвърлят и на кръстовището с ул. „Пере Тошев”, което ще бъде затворено за движение. Там трябва да бъде подменен водопровод и канализация, като то ще бъде затворено за около 10 дни.

Ремонтът на ул. „Даме Груев" създава неудобство на хората в Кючука, газят в кал от месециОт фирмата изпълнител казаха, че поставянето на платформи е възможно, но само при изготвяне на ПБЗ