„Газим всеки ден в калта, не можем да си водим децата на училище, едвам се минава”, така пловдивчани сигнализираха към редакцията на TrafficNews. Недоволството на хората е насочено към ремонта на улица "Даме Груев”, заради който живеещи около мястото се налага да пресичат и да газят в кал.

Те разказаха, че минаването от другата страна на тротоара, за да заведат или да вземат децата си от училището в околността е изключително трудно, а заради  дъждовете, почвата е станала още по-мека и неудобна за преминаване. Недоволните пловдивчани добавиха още, че е имало пътечка, с която е било по-лесно да се преминава, сега обаче тя е премахната и въпреки обозначените места за преминаване извън разкопките, живеещите в района предпочитат прекия маршрут, защото се заобикаля много.

От TrafficNews потърсихме управителя на фирмата изпълнител- „Парсек груп”  Бончо Бонев за становище по темата. Той обясни, че поставянето на платформи е възможно, но само при изготвяне на ПБЗ (План за безопасност и здраве), в който да бъдат предвидени.

Бонев добави още, че има предназначени специални места за минаване извън регулацията на обекта.

"Да, по-лесно е да пресечеш през изкопите, но не е целесъобразно," добави още началникът на фирмата.

Обходен маршрут