Районна прокуратура Пловдив се зае с участниците в побоя над момчето в Тракия, научи TrafficNews.  Те са образували досъдебно производство спрямо тримата непълнолетни. Това стана , след като медията ни публикува материал със скандалните кадри на побой над момче. В сигнала се описваше агресията, която се е състояла в един от пловдивските квартали, а на прикаченото видео се виждаше как група младежи са пребили предполагаемият поръчител на друг побой над ученичката от СУ „Симеон Боливар.  

Тогава група от 5-6 души бяха тръгнали към момчето, като започнаха да му крещят „Защо биеш момичета“, а той отвръщаше, че никого не удрял.След това единият от групата удри в тялото и повали момчето на земята, а другите започнаха да го ритат. На видеото се чуваше как той крещи и казва, че не я удрял. Както съобщихме и по-рано,  клипът е заснет в района на СУ „Св. Седмочисленици“ , а заснемането на побоя е  в междублоково пространство и посред бял ден.

След това полицията бързо се самосезира във връзка с материала. Разследването бе поето от районното управление, а побойниците бързо са били установени . Двама от тях са на 17-годишна възраст, третият непълнолетен е с една година по-малък от тях. Само едно от момчетата посещава учебно заведение към този момент. Единият от тях не учи, а другият е изключен заради множество провинения. След това те са били предадени на прокуратурата.

Видео може да видите в първата статия:

Нова агресия! Младежи пребиха момчето, сочено за поръчител на боя над ученичката в Пловдив„Не съм я удрял" – крещи потърпевшият, докато 4-5 души го ритат

След публикация на TrafficNews: Полицията се самосезира заради клипа с боя над момчето в ТракияНападнатият е сочено за поръчител на боя над ученичката в Пловдив

Брутално насилие в Пловдив! Момиче е налагано с юмруци и ритнициДвата побоя се случват в Изгрев и в Тракия