Истинско приключение е да се стигне до два паркинга на улица „Даме Груев” в район „Южен”, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Той ни изпрати снимки, на които се виждат огромни кратери, точно до обособените паркоместа.  По думите му хубавото тази зима е, че няма много лед и сняг, защото ползването му става невъзможно.

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с районния кмет Борислав Инчев. Той обясни, че знае за проблема, като се търси решение. От една страна там не може да се направи нищо кардинално, тъй като тази година започва проектирането на улица „Даме Груев”. Преди да стане ясно дали и къде ще се разширява улицата, няма как да се реконструира паркингът. Вероятно в самия проект ще бъде сложен и негови ремонт като се изгради основа, а след това се сложат различни паркинг елементи или асфалт.

Дори временно решение е трудно  да се реализира в близките дни поради две причини. От една страна там няма никаква основа на пътя и дори да се сложи трошен камък или друга настилка, съвсем бързо тя ще пропадне. Друг проблем е, че районната администрация в момента не разполага с никакъв бюджет, като той трябва да бъде гласуван в края на месеца. Едва тогава ще се мисли за временно решение на проблема преди да се престъпи към цялостната инфраструктура в участъка.