28-годишен украинец е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Пловдив за трафик на бежанци. Мъжът е със статут на временна закрила у нас и е обвинен затова, че на 30 август в село Кърнаре с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал чужденци – 9 сирийци, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона. Те са се придвижвали с лек автомобил „Форд Транзит“, като в групата е имало и 13-годишно момче.

Хванаха група мигранти край Пловдив, арестуван е шофьорътВодачът е украинец със статут на временна закрила у нас

Бежанци возят бежанци! Украинци влязоха в схемите за трафик на мигрантиЗачестяват случаите, в които украинци с временен статут, превозват мъже, преминали нелегално границата

Изминаха повече от две години и половина от показното убийство от ревност на пазара в Столипиново. Днес делото влезе в съда и Румен Александров, по прякор Каспър, се изправи пред магистратите в разпоредително заседание.

Повече от две години след показното убийство от ревност в Столипиново, Каспър застана пред съдаМитко Иванов починал на място от остра кръвозагуба след като беше наръган във врата

Задържаха мъж след побой в Капана. Около 4.40 чaса в събота пловдивчанин се оплакал в полицията, че след побой от непознат в квартал „Капана“ му била причинена телесна повреда. На потърпевшия е оказана медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство и веднага стартирала проверка.

Пребиха мъж в Капана, побойникът – 29-годишен

Фирма „ПИМК“, която строи стадион „Христо Ботев“ даде яснота около строителството на съоръжението. От изявлението става ясно, че от януари отборът на Ботев ще може да играе на „Колежа“, а цялата козирка ще бъде готова в края на март.

Ботев се завръща на Колежа от януари, цялата козирка готова в края на мартФирма „ПИМК" с подробности за строителството на стадиона

Търг за четирите тенис корта на Гребната база и двете съблекални към тях е пуснала Община Пловдив. Доскоро те бяха стопанисвани от ТК „Академик” 83, но спортният клуб вече не държи кортовете след кончината на президента Димитър Танев.

Дават тенис кортовете на „Академик” на Гребната база за 200 лева наем на месецОбщина Пловдив пусна търг за четирите игрища и двете съблекални

Георги Велев е освободен от поста директор на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район". Новината съобщи самият той в профила си във Фейсбук. 

Освободиха шефа на Басейнова дирекция в ПловдивНовината съобщи самият Георги Велев в профила си във Фейсбук

Ремоните в Пловдив започват. Заради започващата реконструкция на бул. „Хаджи Димитър“ южното платно в участъка от ул. „Царевец“ до кръстовището с ул. „Лерин“ и ул. „Багра“ се затваря за периода от 1 септември до 30 ноември, информират от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Започва се! Затварят част от ключов булевард в Пловдив за 3 месеца4 автобусни линии с промени в маршрутите

Огромни камари с кашони и строителни отпадъци се трупат ежедневно на изхода на подземния паркинг на новия жилищен комплекс "Томов Плаза" в ЖР "Тракия". Възмутен собственик ни изпрати снимки, на които се вижда планина от  опаковки от мебели и електроуреди , която очевидно не е разчиствана с месеци. 

Камари отпадъци се трупат край контейнерите на "Томов Плаза"! Кой ще ги почисти?Новодомците се тревожат да не избухне пожар, вече има глобен за нерегламентирано изхвърляне на боклуци

Автобусите по линия №10 от градския транспорт отново стават редовни. След като месеци наред маршрутното разписание не се изпълняваше в изисквания от общината обем, от 1 септември линията се поема от друг превозвач – „Меритранс-2002“. 

Призрачната линия на Пловдив се завръща за живот, взе я друг превозвачЛинията се поема от друг превозвач

Пловдивският Районен съд глоби със 100 лева мъж, хванат да мастурбира в автомобила си в „Тракия”. Той е обвинен за дребно хулиганство, характеризиращо се с непристойна проява, с която е нарушен обществения ред и спокойствие.

Глобиха пловдивчанин за дребно хулиганство, мастурбирал в автомобила си в "Тракия"Действията му били забелязани от минувачи, които били възмутени и притеснени

Централната избирателна комисия провежда жребий, с който определя номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване на изборите на 2 октомври.

ЦИК изтегли номерата на партиите за изборите, избухна скандалЮлиан Ангелов от ВМРО бе изведен от НСО

Партиите след жребия: Едни виждат знамение в числата, други не разчитат на нумерология

Бойко Борисов прогнозира, че от „Продължаваме промяната“ няма да бъдат втори на предстоящите избори, а ще бъдат много по-надолу.  

Борисов: ИТН ще влязат, „Възраждане" ще изпреварят ППБившият премиер е категоричен, че няма да има коалиция между ГЕРБ и ДПС

Ето и прогнозни данни за това какъв щеше да бъде резултатът от вота, ако изборите бяха тази седмица:

На прага на кампанията: ГЕРБ води с 5% пред "Промяната", ДПС и "Възраждане" на кантарИзследването е на агенция "Тренд"

Русия спря подаването по газопровода "Северен поток", съобщиха руските и западни информационни агенции.

Доставките на природен газ са спаднали до нула кубически метра в час, подчертаха от германска страна. "Газпром" обяви вчера, че спира напълно подаването заради планов ремонт на компресорна станция. Според Европа обаче Москва използва природния газ като икономическо оръжие.

Русия спря газа за "Северен поток”Кремъл посочи като причина икономическите мерки от Запада

Индексът на цените на производител на вътрешния пазар нараства с 56.0% в сравнение с юли 2021 година. По дефиниция подобен ръст от над 50% се води хиперинфлация. Ръст на цените е регистриран при: производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - със 101.6%, преработващата промишленост - с 31.4%, и добивната промишленост - с 4.7%.

Хиперинфлация при цените на производител в БългарияИнфлацията на потребителските цени следва тренда