Пловдивският Районен съд глоби със 100 лева мъж, хванат да мастурбира в автомобила си в „Тракия”. Той е обвинен за дребно хулиганство, характеризиращо се с непристойна проява, с която е нарушен обществения ред и спокойствие.

Мъжът живеел със семейството си – съпруга и пълнолетна дъщеря. Има и по-голяма дъщеря, която е семейна и живее отделно. По-малката му дъщеря работела и се издържала самостоятелно. Основният доход в семейството му било заплата на съпругата му, като мъжът намирал спорадично работа.

На 25 май тази година, в следобедните часове мъжът бил паркирал личния си автомобил в Тракия, където мастурбирал. Действията му били забелязани от живеещите в близост очевидци, които били възмутени и притеснени от поведението му. Те веднага сигнализирали в Пето РУ на ОДМВР Пловдив, от където бил изпратен полицейски екип.

Била извършена предварителна проверка, в резултат на която с постановление на Районна Прокуратура-Пловдив е отказано образуването на досъдебно производство за осъществен състав на престъпление от общ характер, а материалите по преписката са били изпратени на Началника на Пето РУ на ОДМВР Пловдив, за преценка за осъществяване на процедура по установяване на дребно хулиганство.

Поради своята по–ниска степен на обществена опасност, чистото съдебно минало и разкаянието на мъжа, съдът прие да му се наложи най-лекото по вид наказание, а именно „ГЛОБА”, в минимален размер от 100 лева.