Първа сила в парламента и то с голяма разлика пред вторите очакват да са от ГЕРБ след вота. ДПС пък видя знак, че може да е обединител в номер 1, който ѝ се падна в бюлетината за изборите на 2 октомври.

Това се разбра от коментарите на партиите, след като ЦИК изтегли номерата им в бюлетина. 

Освен че аз съм в 24- и район, не мога да намеря друго значение. Не разчитаме на номера да спечелим изборите. Това, което ще се случи след 2 октомври е далеч по-важно от номера. Надявам се след тези избори България да има стабилно правителство, а такова не може да има без участието на ГЕРБ. Очакваме първо място със сериозна разлика, коментира Тома Биков.

БСП винаги играе за победа, но няма случайности в номера. Това е комбинация от две числа и е символ на дипломация, лидерство и баланс - качества, които БСП притежава. Дипломацията е ключът, това ще е подходът ни след изборите, каза пък Борислав Гуцанов от БСП. Той увери, че червените ще продължат да работят по социалните политики и даже подчерта, че докато те били във властта, България е станала на първо място по икономика.

С номер 25 на 2 октомври България ще избере разума. ДБ показахме, че знаем и можем, посочи Надежда Йорданова от ДБ. Тя обясни, че десните ще продължат битката с корупцията, за върховенство на правото и призова хората да излязат на 2 октомври, за да гласуват.

Съдбата ни поставя различни сигнали. Този път той е, че ДПС е готово - номер 1 е числото на победата, на обединението. ДПС може да постави началото на обединението в българската политика за преодоляването на кризите, каза лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед.

Само "Продължаваме промяната" може да състави стабилно правителство. Колкото повече подкрепа получим и колкото по-малко гласове получи ГЕРБ, толкова по-голям е шансът да се състави стабилно правителство, категоричен бе пък Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната".

"Това, което можем да заявим отсега, е че няма да се коалираме с ГЕРБ", допълни той. Сабрутев обеща, че ПП ще “довършат борбата с корупцията, ще продължат реформата с КПКОНПИ” и всичко друго, което е необходимо, за да започне реална борба с корупцията по високите етажи на властта. Ще продължим и грижата за хората", каза още представителят на "Промяната".

ЦИК изтегли номерата на партиите за изборите, избухна скандалЮлиан Ангелов от ВМРО бе изведен от НСО