Автобусите по линия №10 от градския транспорт отново стават редовни. След като месеци наред маршрутното разписание не се изпълняваше в изисквания от общината обем, от 1 септември линията се поема от друг превозвач – „Меритранс-2002“. 

До момента линията се обслужваше от  „Хеброс бус”, а сега отива при фирма на Петко Ангелов.

„Надяваме се с тази промяна да върнем доверието на пътниците към 10-ката. Преди време това беше една от най-предпочитаните линии, но хората престанаха да разчитат на нея, защото не знаеха кога и дали изобщо ще дойде автобусът. Фирмата, която сега я поема, изпълнява почти 100 процента маршрутните разписания по другите линии, които обслужва“, коментира  директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Линията се обслужва от 5 коли в делнични дни и от 3 – в празнични. Засега 4 от автобусите ще останат малки, но ще бъде пуснат и един голям. Тенденцията е при нарастване на пътникопотока  да има повече големи автобуси, а и общият им брой да се увеличи на 6.

В резултат на извършения мониторинг са направени минимални корекции в разписанието – в делнични дни първият автобус от „Тракия“ ще тръгва в 05:30 ч., а от ул. „Юндола“ – в 05:18 ч.

По думите на Георги Стоилов в момента се подготвя предложение за актуализация на маршрутните разписания и по други автобусни линии, което предстои да бъде внесено в Общинския съвет. 

Петко Ангелов взима от Дошков „призрачната линия”, превозвачите ще взимат повече субсидииОбщина Пловдив и фирмите подписаха анекс към два от договорите за публичния транспорт

Дошков не си дава линиите в Пловдив, въпреки неизпълнението им – склонен само за 10-катаГласуват вдигането с 25% на пределните разходи по най-стария договор с превозвачите