Коледната елха в Пловдив светна! Въпреки студеното време десетки пловдивчани се събраха на площада. Малки и големи пловдивчани обградиха празничното дърво, за да видят мига на "запалването" на елхата в центъра. Те се насладиха на коледната програма, чиито старт бе даден от децата от хора на пловдивските момчета "Стефка Благоева" под съпровода на клавири на Юлия Петрова.

Малко преди 18:00 часа 13-метровото празнично дърво елха грейна пред Община Пловдив, което бе запалено от кмета Здравко Димитров. 

Коледният дух завладя ПловдивКметът Здравко Димитров запали елхата пред Община Пловдив

Ледената пързалка на Пловдив вече работи и посрещна първите си посетители. 

Ледената пързалка вече посреща първите си посетителиЦентърът на Пловдив е завладян от коледния дух

Старт на леденото забавление в Пловдив! Обявиха график и цени за нетърпеливитеКметът Здравко Димитров е положително настроен, очаква атракцията да радва пловдивчани

Обществената поръчка за реализирането на пробива под Водната палата вече е пусната и видима в профила на купувача. Тя е на стойност от 9,280 млн. лева с ДДС , като оферти ще се събират до 31 декември. Кръстовището на две нива е и първият обект от заема от 40 милиона лева за инфраструктура.

Пуснаха поръчката за пробива под Водната палата на инженеринг, строят го за 600 дниПрогнозната стойност на кръстовището на две нива ще е 9,280 млн. лева с ДДС

Общинското дружество за електротранспорт „Екобус” може да бъде създадено още сега, като всичко около него е готово. Това заяви кметът Здравко Димитров, който събира днес представители на групите в общинския съвет. На срещата ще се покажат стъпките за създаването и управлението на дружеството.

Самото дружество ще започне да функционира през 2022-а, за да може час по-скоро да се кандидатства по европейски програми.  Все още намеренията на властите са за създаването на две ученически линии с 20 електробуса.

Създават „Екобус” до месеци, Зико вика общинските съветници за дружествотоНамеренията остава за пускането на две 2 автобусни линии за ученици

Откриха "Джурасик парк" в Пловдив. Интерактивните динозаври посрещат гостите в Природонаучния музей.

Джурасик парк в Пловдив - интерактивни динозаври посрещат гостите в Природонаучния музейРазширят експозицията със 7-метров тиранозавър и още три влечуги

Нови арести на територията на Пловдвиска област са били направени във връзка с издаването на фалшиви зелени сертификатиЗа тях има информация за извършване на престъпната дейност, като информацията бе потвърдена от Районна прокуратура, които ще разкрият повече подробности. 

В същото време обаче днес тримата медици и зъболекарът, които бяха арестувани вчера, вече са пуснати на свобода, след като им е изтекъл срокът за задържане по закона за МВР.

Още арести по случая с разбитата схема за фалшиви сертификати край ПловдивOсвободиха четиримата лекари, задържани на 30 ноември

Камара от строителни и битови отпадъци се трупа пред новостроящия се комплекс "Гербера 3" и расте със всеки изминал ден. Вместо в контейнерите или на предназначените за целта места, работници, които извършват довършителни дейности, складират боклуците пред новия жилищен вход. 

Освен, че е нехигиенично и грозно, вятърът разнася по-леките отпадъци и ги разпръсква по тротоарите и улицата. 

ОП „Чистота“ извърши спешна проверка на потъналото в мръсотия пространството пред комплекс "Гербера 3"  в Тракия. Това се случи, след като малко по-рано днес  TrafficNews публикува критичен материал към немарливото отношение на  новодомците и работници, които складират боклуците пред новия жилищен вход. ОП "Чистота" нареди на новодомците от комплекса в "Тракия" да си почистят мизерията.

На вниманието на Инспектората: Камари боклуци пред нов комплекс в ТракияСтроителни и битови се трупат по тротоара, вятърът ги разнася

След материал на TrafficNews: ОП "Чистота" нареди на новодомците от комплекса в "Тракия" да си почистят мизериятаOбразувалото се минисметище се беше разнесло от силния вятър през изминалите дни

Поредното нерегламентирано сметище се образува в Пловдив заради изхвърлянето на строителни отпадъци. От седмици върху няколко имота в индустриалната зона на „Тракия”, под моста на Асеновградско шосе, камиони изсипват тонове със строителни отпадъци.

Пловдивска фирма изсипва тонове строителни отпадъци в Тракия върху частни терениКамионите на фирма „Елвеко” образуваха сметище, твърдят, че е временно депо

Мъж е загинал тази сутрин на общинския път между КЦМ и Куклен. Инцидентът е станал около 7.30 ч. Според предварителните данни, лек автомобил "Хюндай" с 30-годишна водачка блъснал излезлия внезапно на пътното платно мъж. Той е починал на място, все още не е изяснена самоличността му.

Мъж е загинал при катастрофа край КЦМТой е бил блъснат от 30-годишна шофьорка

Пловдивчанин застава пред съда след палеж в центъра на Пловдив. К.Христов опитал да опожари кръчма, а причината е била, че персоналът не го допуснали вътре. Той се ядосал и решил да си отмъсти.

Инцидентът се разиграл през май 2020 година, но случката има и предистория.

Пиян пловдивчанин драсна клечката на заведение в центъра, не го пуснали заради неплатена преди години сметкаВзел няколко рекламни брошури, запалил ги и ги пуснал в заведението

Предлагат увеличение на минималната работна заплата, майчинството и детските надбавки. Това обяви финансовият министър Валери Белчев.

То посочи, че 750 000 души у нас са на минимална заплата. Сегашният й размер от 650 лв. на месец е крайно недостатъчен. "Предлагаме тя да се увеличи на 710 лв., политическите партии се обединиха около сходна сума”, обясни той.

Бюджет 2022: Предлагат минималната заплата да стане 710 лв., майчинството – 650 лв.Доходите за пенсионерите ще бъдат запазени на нивата, които са сега

Междувременно четвъртата вълна на COVID-19 отстъпва, а отделенията за лечение на болни с коронавирусна инфекция в Пловдив и областта се изпразват. Според последните данни на Националната здравноосигурителна каса само половината от леглата са заети. В периода от 21 до 28 ноември в болница се лекуват 675 души, докато седмица по-рано броят им е бил 753 (намалението е с 10.4%).

222 са новите случаи на COVID-19 в Пловдив и областта през изминалото денонощие. В болница се лекуват 24 пациенти, а на домашно лечение са 196. Сред новозаразени медици са  двама стоматолози, медицинска сестра, акушерка, както и санитар. В едно детско заведение в областта е установен един нов положителен случай. В едно училище е диагностициран 1 нов носител. 14-дневната заболеваемост е 424,67 на 100 000 души население.      

COVID отделенията в Пловдив се изпразват, но смъртността остава висока91.4% от починалите в областта са без поставена ваксина

Двама стоматолози и акушерка са сред заразените в ПловдивНови случаи има в детска градина и училище в областта

Продължават обаче безбройните заповеди, които се сипят върху главите на горките училищни директори, безпомощните деца и бесните им родители, творят безумие след безумие. РУО-та, МОН, МЗ дружно и поотделно хвърлят системата на образованието от „иди ми” към „дойди ми” със скоростта на светлината.

Ковид политиката към децата – пълна катастрофаКак се отразява пандемията на учениците?

Пловдивският Локомотив прекъсна победната серия, след като завърши 1:1 при домакинството си на Черно море. Головете бяха вкарани от дузпи, като първо Пабло Гарсия откри в 9-та минута за гостите, а капитанът на Локомотив Димитър Илиев изравни в 34-та минута. 

Две дузпи и равенство между Локомотив и Черно мореПловдивчани не успяха да направят трета поредна победа