Пловдивчанин застава пред съда след палеж в центъра на Пловдив. К.Христов опитал да опожари кръчма, а причината е била, че персоналът не го допуснали вътре. Той се ядосал и решил да си отмъсти.

Инцидентът се разиграл през май 2020 година, но случката има и предистория.

Още през 2018 година Христов вилнял във въпросното заведение. Тогава той и негов приятел яли и пили, а след това не си платил сметката. Възникнал скандал между пловдивчанина и персонала, но уви – пари Христов не оставил за консумацията си.

Пред май месец, мъжът отново решил да посети заведението. Той се сетил, че преди е пиел там и не си е плащал, та решил да повтори действията си.

Още с прекрачване прага на кръчмата, персоналът разпознал Христов. Веднага го изгонили и му забранили да посещава обекта. В яростта си, пловдивчанинът решил да си отмъсти. Взел няколко рекламни брошури, запалил ги и ги пуснал в заведението. Така няколко пъти се повтаряли действията му, докато пердетата на един от прозорците не пламнали. Запалили се част от решетките, прозорците и една от стените.

Христов избягал, но не след дълго бил заловен. Спрямо него е повдигнато обвинение в „опит да запали сграда със значителна стойност - 30 500 лева, собственост на Община Пловдив, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини”.

Днес Христов се изправи пред Районен съд. Ход на заседанието обаче не бе даден, а причината бе, че пловдивчанинът не е получил в срок обвинителния акт и съобщението за насрочване на съдебно заседание.

Заради това делото се отложи за януари. Тогава ще стане ясно дали Христов ще произнае вина или не.