ОП „Чистота“ извърши спешна проверка на потъналото в мръсотия пространството пред комплекс "Гербера 3"  в Тракия. Това се случи, след като малко по-рано днес  TrafficNews публикува критичен материал към немарливото отношение на  новодомците и работници, които складират боклуците пред новия жилищен вход. 

Припомняме, че образувалото се минисметище се беше разнесло от силния вятър през изминалите дни.  

До края на деня камарите строителни и битови отпадъци край жилищен блок в „Тракия“, за които TrafficNews алармира по-рано днес, ще бъдат почистени. Установено е, че имотът е частен. Тъй като собствениците са много, със съдействието на еколозите от районната администрация е осъществена връзка с оторизираните домоуправители“, информираха от общинското предприятие.

От становището им става ясно още, че са предложени варианти как пространството може да бъде почистено час по-скоро, включително и чрез наемането на контейнери за строителни отпадъци тип „лодка“ от „Чистота“.  

Организаторът на общинското предприятие за „Тракия“ ще направи допълнителна проверка дали теренът е почистен.  

Пред блока има 3 контейнера тип „бобър“ за смесен битов отпадък, припомнят от предприятието.

Не става обаче ясно дали небрежните новодомци ще бъдат глобени за нарушаване на разпоредбите.

ОП "Чистота" изпрати снимка до редакцията ни към 15:20 часа, от която личи, че тяхната инспекция е установила, че теренът вече е изчистен. 

 

На вниманието на Инспектората: Камари боклуци пред нов комплекс в ТракияСтроителни и битови се трупат по тротоара, вятърът ги разнася