Кметът Здравко Димитров е обнадежден за бъдещето на Ледената пързалка на площад „Централен“. Той заяви гордо пред журналисти, че съоръжение с подобен мащаб няма никъде другаде в България.

Градоначалникът дори я сравни с ледената пързалка в Москва. Той сподели, че попаднал на руски репортаж, където видял как хората се радват на атракцията. Това го начело на мисълта, че пловдивската пързалка също ще донесе усмивки на деца и възрастни.

Припомняме, че зимният атракцион вече посреща първите ентусиасти. На официалната им страница във фейсбук пък вече са обявени цените за една петте сесии, както работното разписание. 

За да влезете на леда, трябва да си отделите 14 лева. Наемът на кънки и гардероб ще струва по 1лв. на потребителите. Тази година начинаещите кънкьори също ще имат възможност да наемат помощен пингвин, чиято цена е 10лв. за сесия.

Тази година се забелязва лек скок на цените, но пък увеличение има и в продължителността на сесиите. Само една от сесиите (9:30ч. до 11:00ч.) ще бъде час и половина, останалите са с продължителност от 2 астрономически часа. 

Стана ясно още, че и тази година е предоставена възможността за закупуване на карта за повече пързаляния. Нейната цена обаче още не е обявена.