С радост искаме да споделим, че за момента всичко с Петьо се развива добре. С всеки изминал ден има напредък, благодарение на усилията на рехабилитатора му Данаил Делев, на когото сме много благодарни и задължени. Също искаме да благодарим и на фондация "Спаси, дари на...", с чиято помощ реализирахме нашата DMS кампания. Също с тяхна помощ, както и на нейните дарители, успяхме да съберем недостигащите ни средства за рехабилитация в Словакия. Благодарности и поклон пред всички добри хора.

Тези думи на благодарност ни изпрати бащата на Петър Мавродиев - момчето, за което сме писали нееднократно и което от дете страда от церебрална парализа. Единият му крак беше значително изкривен от заболяването, а ходенето без чужда помощ за младежа беше истинско мъчение. В началото на месец май той успя да сбъдне своя мечта – в клиника във Виена беше направена операция на единия му крак, от която Петьо продължава да се възстановява.

През деня Петьо се движи и вече може да стъпва на целия си крак – нещо невъзможно преди няколко месеца. За успеха семейството благодари на всички, които са им помогнали – хората, дарили средства за каузата; Здравната каса, която в случая е показала отзивчивост; както и Външно министерство, благодарение на което престоят във Виена е бил финансово поносим.

Сега обаче предстои още едно предизвикателство – курс на рехабилитация в център „Адели” в Словакия. Това ще помогне на младия пловдивчанин да свикне с новата походка и да започне да стъпва уверено.

В момента Петьо се чувства добре и независимо, че "нещата" се случват бавно, защото момчето се стреми да избегне порочната походка от преди операцията, той е изпълнен с надежда. Петьо тръгна на училище - в Търговската гимназия, навреме и е всеки ден с класа и приятелите си. 

Всеки момент Петьо и семейството му очакват дата за рехабилитацията в Словакия. Според много посетили го вече центърът е един от най добрите в света. А на 11.01.2018 г. момчето ще има контрола във Виена и там ще стане ясно след разговор с доктор Кребс дали ще махат пироните и колко ще струва тази манипулация.