Пловдивска следа се появи в разследването на измамната схема на Александър Николов от Париж, завлякъл десетки с фалшиви самолетни билети.

Фалшивият Александър Николов, който всъщност вероятно се казва Спас, твърди, че живее в Париж, бил е в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните години работил в компании като "Еърбъс".

Излъгал е над 40 души. Освен със самолетни билети, има измамени и с източване на кредитни карти, както и с продаване на мними мобилни телефони и лаптопи. Сред ужилените са известни журналисти, ПР- експерти, мениджъри, инфлуенсъри.

По време на разследването обаче се появи пловдивска следа. Фирма „Еспас медия” ООД със седалище улица „Петко Каравелов” 30 е превеждала парите на измамника. Според данни на органите на реда това е въпросното бюро за самолетни билети.

Екип на TrafficNews.bg провери на място дали наистина има такъв офис на посочения адрес. Сградата се намира в центъра на града, само на няколко метра от Съдебната палата. Всички етажи и помещения са офиси на адвокати и нотариуси.

Пловдивчани, които влизаха и излизаха от сградата са единодушни, че офис за билети няма и не е имало. От агенцията за недвижими имоти в съседство също потвърдиха, че помещенията в  сградата от години се дава под наем на юристи.

"Еспас медия" е развивала и сайта  http://e-spaces.eu , който не е активен. Съдружниците във фирмата са пишели за сайта, но без да получават възнаграждения.  Те са били уверявани, че като влязат приходи от реклама, ще получат хонорарите си. В края на миналата година, част от съдружниците пътуват до Брюксел за сметка на Европейската комисия, тъй като сайтът е номиниран за .eu Web Awards. 

Днес столична медия публикува информация, че лицето Спас Василев, който се е представял за Александър Николов, е задържан в Пловдив. Директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков обаче бе категоричен, че такъв арест в града не е извършван и няма такова задържано лице. 

Oще за схемите на измамника може да видите ТУК