Огромните жилищни комплекси „Оазис” продължават да повдигат темата дали това са модерни сгради за живот или съвременни гета. Читател на TrafficNews.bg, който живее в близост до комплекса, ни сигнализира за огромните проблеми с боклуците, които заливат района  след построяването на „Оазис 4”. В случая проблемът не е породен от живеещите там, а заради малкия брой контейнери за смет.

„Преди няколко дни писахте за проблема с липсата на паркоместа в новия комплекс "Оазис 4 ".  Днес ви пиша за още един голям проблем, свързан с новия жилищен комплекс,или по-точно проблема с липсата на контейнери за отпадъци - 4 за 1400 човека. След като се напълнят за отрицателно време, хората започват да си оставят боклуците извън тях!

От 15 години живея на това място такъв ужас не е имало! Естествено гражданите не са виновни,те няма къде да си изхвърлят отпадъците,но защо заплащаме такса смет,като се зариваме с боклуци? Според мен Общината трябва просто да сложи още доста контейнери!Това не е нормално!”, пише наша читателка

Шефът на „Чистота” Иван Стоянов заяви, че според наредбите от районната администрация трябва да разположат план схема за поставянето на нови контейнери и те да го изпълнят. Той е запознат с проблема, като има още една пречка към поставянето на нови кофи за смет, близо до комплекса. Улицата е много тясна, а там постоянно има спрени автомобили и изключително трудно биха се обслужвали от камионите за смет.  Стоянов заяви, че ще говори с кмета на района Борислав Инчев, за да се реши проблема.

Самият Инчев каза пред репортер на TrafficNews.bg, че има недостиг на контейнери в район „Южен”. Той няколко пъти е поискал поставянето на кофи за смет за различни места от Голяма Община, но се оказало, че няма достатъчно. Той обясни, че поставянето на допълнителни контейнери се решава то комисия, която на място преценя дали обемът на боклука е по-голям от вместимостта на казаните за смет. След въпросната комисия се прави и въпросната план схема за разполагане на кофите. Според него обаче проблемът е преди всичко в липсата на достатъчно контейнери, тъй като на няколко места в район „Южен”, а доколкото е запознат и в други райони, има нужда от допълнителни съдове боклук. Те обаче са обект на поръчка от страна на Голяма Община.   

Припомняме, че наскоро  се разрази междусъседска в комплекса, който е разположен непосредствено до улица „Димитър Талев”.

Проблемът тогава бяха паркоместата. Ситуацията там е следната –  живеят 1400 души, а паркоместата са едва 400, а съседите масово нарушават правилата за движение.

Жена, която живее в комплекса обаче е решила, че нещата не може да продължават така и е сигнализирала Общинска полиция за колите, които са окупирали улицата, водеща до комплекса.   Те са се отзовали на сигнала  и са започнали да глобяват наред коли, които са спрели на улицата, на която има знак – забранено паркирането и престоя. Черешката на тортата е поставил неизвестно лице, което е боядисало целия забранителен знак с бяла боя в нарушение на Наказателния кодекс.

Цялата статия може да прочетете ТУК