Пловдив попадна в класацията на популярно електронно издание за пътувания като едно от шестте най-добри места за живеене в света. Авторите на статията поставят града под тепетата редом до Истанбул, Амстердам, белгийския Гент и град в Тайланд. Градът успя да изпревари световноизвестни туристически дестинации като Виена, Шанхай и Торонто.

Пловдивчани са горди от мястото на Пловдив в световната класация. Въпреки публикуваната класация, има жители на Пловдив, които са на мнение, че има още какво да се желае, за да стане градът по-добро място за живеене. Мнението на пловдивчани и гостите на града – вижте във видеото:

Популярното издание препоръчва горещо Пловдив на своите читатели и го нарича "невероятно любопитно кътче от света". Пловдив попадна и в страниците на авторитетното британско издание "Гардиън", като описва градът под тепетата като най-древния обитаван град в света.

В момента Пловдив се готви да посреща туристи, за да отговори на очакванията, след като спечели конкурса за европейска столица на културата през 2019-та година.

TrafficNews.bg