Партия ДОСТ ще бъде регистрирана в ЦИК за предстоящите президентски избори. Във вторник ще бъдат предадени 5 000 подписа на граждани, но партията все още не е решила дали да излъчи кандидатпрезидентска двойка или да подкрепи двойката на друга партия, заяви лидерът Лютви Местан след първото заседание на Националния съвет на ДОСТ, което се проведе в хотел край Пловдив днес.

В ДОСТ ще се запознаят с профилите на кандидатпрезидентите на другите партии и тогава ще вземат решение. Категорични са, че профилът на кандидата трябва да отговаря на човек, готов да защитава интересите на страната и да е "ярък натовец". Ако открият такъв кандидат сред претендентите, от партията ще го подкрепят още на първия тур. 

На заседанието бяха обсъдени няколко точки, като една от тях бе състоянието на самата партия. "Въпреки, ДОСТ е млада партия , официално само на месец, не е спряло набирането на нови членове. Най- многобройни са от Кърджалийски и Благоевградска област. Към момента са регистрирани над 17000 члена, като приемът продължава. Амбицията ни е да се наложим в 15 области в страната до края на годината" заяви Местан. 

TrafficNews.bg