Младата жена, която бе заснета да краде лотарийни билети в магазин в Кючук париж, се оказа част от добре организирана банда. Външна охранителна камера е заснела и съучастниците на сръчната бандитка - двама младежи. 

Обирът е станал през деня, в неделя. Охранителна камера на магазин в Кючук Париж, на бул. "Стефан Стамболов" е запечатала изключително професионалната кражба. Кадрите показват как млада жена разглеждайки стоките, ловко свива наръч билети на Държавната лотария. Собственичката Юлия Касабова установила липсата им при инвентаризация.

След като прибрала билетите, жената си купува кола и си тръгва. По същото време в магазина има и младеж, който също разглежда стоките по щандовете. По-късно станало ясно, че той не е бил случайно в обекта, а е съучастник на момичето. Външна камера е заснела двамата заедно с трети човек да се уговарят на метри от магазина. 

Юлия Касабова е подала жалба в Първо районно управление, където разследват инцидента. Тя предостави записите на TrafficNews.bg за предпази свои колеги от други обекти от бандата. За съжаление обаче инициативата й не е била посрещната добре от полицаите, които разследват инцидента, които й направили забележка, че се е обърнала към медиите.

Ние от TrafficNews.bg сме наясно с факта, че на голяма част от престъпленията, които се случват на територията на града, не се дава гласност. Дали това се прави с цел да не се пречи на разследванията или полицията просто си пази имиджа, можем само да гадаем. Бихме искали обаче да припомним на служителите от Първо районно, които очевидно са доста "ревниви" към разследването си, че само преди десет дни бяха разкрити извършителите на серия грабежи на момичета, благодарение на публикувани кадри от местопрестъплението. 

Като журналисти нямаме намерение да влизаме в ролята на следователи, но винаги можем да окажем помощ на органите на реда. В крайна сметка най-важното е крадците да бъдат разкрити, а също така да бъдат предотвратени други подобни обири. Иначе статистиката на разкритите престъпления я оставяме на полицията. 

Ако някой разполага с информация за жената от записа може да се обади на тел. 0899591419 или в Първо районно управление 032 932 101032 932 101. Също така може да се свърже с редакцията на TrafficNews.bg на тел. 0 700 10 2480 700 10 248.

Ето записът от камерите, запечатали лицата на крадците!

TrafficNews.bg