Трагедията на едно дете, което едва на 13 месеца е трябвало да види смъртта на родителите си, потресе Пловдив. Плачът на момиченцето, плод на трагичната любов на Ради Енев и Илияна Митева, става причината братът на мъжа да извика ключар и да открие труповете на двойката в апартамента в кв. "Кючук Париж". Чичото отишъл да провери какво се случва, тъй като сутринта имал пропуснато обаждане от Илияна, но не успял да се свърже нито с нея, нито с брат си.

Четете още: Прокуратурата за драмата в Кючука: Съпругът е прерязал гърлото на жената, а след това се самоубил

Детето веднага е било отведено от кървавото местопрестъпление и поверено временно за грижи на чичо си и чинка си. В момента социалните служби проучват родителите на Ради и тези на Илияна, за да се прецени кой е най-удачният вариант за настаняване на детето при роднини, това съобщи Надя Танева, шеф на пловдивската дирекция „Социално подпомагане”, за TrafficNews.bg

Бабите и дядовците на детето и по бащина, и по майчина линия, както и чичото, са изявили желание да отглеждат невръстното момиченце. След като бъдат извършени проверки за капацитет и възможности на трите семейства, социалните служби ще вземат решение при кои роднини е най-удачно 1-годишното дете да бъде настанено.

Четете още: Погребват разделени и много далеч един от друг Ради и Илияна СНИМКИ

Междувременно родители на момиченцето бяха погребани напълно разделени един от друг. Тялото на 32-годишния Ради Енев бе положено в село Свежен, където живеят родителите му Нели и Христо. Близките на Илияна били категорични, че двамата нямат място един до друг на оня свят, затова тя ще бъде положена в родния си град - Кюстендил. 

Четете още: Близки се простиха с убитата в Пловдив Илияна

Към момента разследващите още изясняват причините за смъртоносната агресия, накарала Ради да заколи Илияна, а след това да се самоубие със същия нож, и то пред очите на малкото им детенце. По последни данни, Илияна е споделяла на свои близки и приятели, че Ради е отключил психически проблем, но е отказал да се лекува.