Преди минути районният кмет на "Северен" Ральо Ралев беше изведен отново с белезници от районното кметство, качен в патрулка и отведен към ареста, предаде репортер на TrafficNews. Адвокатката на Ралев също е напуснала сградата.

"Все още не зная за какво е задържан", сподели тя.

Според информация на TraffcNews.bg Ралев ще остане в ареста за 24 часа. Междувременно специализираните органи продължават тараша на кабинетите в районното кметство.

Припомняме, кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев беше задържан тази вечер, докато тренирал във фитнес до моста на Герджика. Както TrafficNews съобщи, днес около 18 часа райкметът е бил арестуван. Маскирани полицаи са нахълтали в залата, където Ралев спортувал. Обискиран е целият му багаж, а след това маскирани полицаи са претърсили автомобила му. Междувременно полицаи са задържали и пловдивски проектант, с когото Ралев работел. Акцията се ръководи от София, от КПКОНПИ. По непотвърдени данни има и други задържани. 

Служители на Криминална полиция и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество бяха блокирали сградата на район "Северен" на бул. "Цар Борис Трети Обединител" 22 А и провеждаха беседи със служители на кметството, които са били задържани след работа. Разпитите се провеждат в няколко стаи, като служителите нямат контакт помежду си. Зам.-кметът Лариса Кътова също е сред разпитваните. 

На този етап няма официално изявление от нито една институция за причината за задържането на районния кмет и проверката в "Северен".

Акцията в Пловдив стартира само ден след зрещния арест на кмета на Божурище. 

Версия: Кметът Ралев арестуван след сигнал до Цацаров за скандалния парк зад хотел "Санкт Петербург"Райкметът е задържан, докато тренирал във фитнеса