За трети пореден път райкметът на „Северен” – Ральо Ралев удължава неплатения си отпуск с още 30 дни. На 22 август изтече срока на депозираната така преди 2 месеца молба за отсъствието му. От ареста той е посочил и в официално писмо, кой ще е негов заместник и изпълняващ длъжността кмет на района. Това е досегашната му дясна ръка Лариса Кътова, която е на този пост от края на месец май, когато Ралев бе задържан.

Още във вторник обаче, районният кмет може да се прибере вкъщи. Преди седмица, по време на заседание в Специализирания съд, магистратите измениха мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в „парична гаранция”. Веднага след решението на съда, от прокуратурата депозираха протест, който ще се разгледа във вторник в Апелативния спецсъд. Тогава ще стане ясно дали Ральо Ралев ще излезе на свобода срещу 3 хиляди лева или ще стане зад решетките до началото на процеса срещу него.

Ральо Ралев може да излезе на свобода срещу 3 бона, последната дума има Апелативният спецсъдАко районният кмет бъде освободен, веднага ще последва иск за отстраняването му от длъжност

Припомняме, че Ралев бе задържан по обвинение в корупция. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски. 

Както TrafficNews вече ви съобщи, терасата от 750 кв.м с джакузита, японски градини и беседки в луксозния апартамент на Ральо Ралев центъра на Пловдив се оказа незаконна. Апартаментът  от 250 кв.м  се води на името на бащата на арестувания районен кмет, а общата му площ, заедно с терасата,  е от близо декар.