Точно преди една година бившият вече кмет на район „Северен” в Пловдив бе показно арестуван. Белезници щракнаха на ръцете на Ральо Ралев в квартала, пред очите на десетки очевидци във фитнес залата, където районният кмет бе на тренировка. От тогава изминаха 12 месеца, а спрямо Ралев все още няма повдигнато обвинение. Към момента няма официална информация на какъв етап е разследването.

Той бе задържан на излизане от фитнеса на 30 май. Арестуваният кмет е наблюдаван от пет месеца за корупционни действия. Разследването е започнало след доклад при главния прокурор, който е бил препратен към специализираната прокуратура. Паралелно с него е арестуван и Иван Делевски, който според прокуратурата е посредник в нерегламентираните контакти на кмета.

Отново според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Районният кмет е задържал умишлено документите на бизнесменът, а последният се обърнал към свои близък, който от своя страна го е свързал директно с премиеръа Бойко Борисов. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски.

След ареста в серия материали  TrafficNews  показа къде и как живее Ралев. Проверка на сайта установи, че избраникът на народа обитава, колкото и невероятно да звучи жилище  с площ близо декар в луксозна кооперация „Royal Hill”   в центъра,  до въпросното жилище се стига с асансьор със специален чип ,а покривното му пространство е усвоено, като отгоре има японска градина, няколко навеса, джакузи за 8 души, кътове с градинска мебел, барбекю и пр.  Апартаментът е на последния етаж. Той се състои от два свързани апартамента по 125 квадрата, който в последствие е надстроен с още един етаж, превръщайки го в мезонет.

Черно на бяло! Бащата на Ральо Ралев е собственик на двореца в Royal HillФирмата на Ралев-старши печели по 1208 лева на месец

Непосредствено след материал на TrafficNews, sлужители на КПКОМПИ и полицията посетиха апартамента. Наш екип също влезе в жилияната сграда, където се натъкна на чували и куфари с дрехи, позиционирани на стълбището.

И към днешна дата хасиендата е непокътната, а по непотвърдена информеция Ралев обитава луксозното жилище. В градината на покрива дори бе уловена съпругата му. Зеленината стриктно се поддържа все още, като това личи от булевард „6 септември”, който е с пряка видимост към мезонета.

Три месеца след ареста Ралев излезе от ареста срещу рекордната гаранция от 150 000 лева в навечерието на новата предизборна кампания.  На 10 септември той плати колосалната сума и се прибра в Пловдив.

Има ли откъде да вземе 150 хил. лева Ральо Ралев, за да излезе на свобода?Според данъчната декларация на райкмета, той има само 18 000 лева налични средства

От тогава той избягва медийните изяви. Нещо повече – сам подаде молба за напускане. Самия Ралев бе заявил, че след като приключи разследването срещу него, ще покани журналисти, за да изложи неговата гледна точка. Те обаче ще бъдат подбрани.

Единствената информация за живота на Ралев от една година е Фейсбук профила му, в който рядко се публикуват подробности за личния му живот.

Последните снимки на бившия районен кмет са от януари, където е на тренировка по борба. Интересното е, че все още в личният му профил стои званието „кмет на район „Северен””, в графата за месторабота. Там е и длъжността му в РЗИ. Пред наш репоретр бившите му колеги от здравната инспекция заявиха, че не са виждали Ральо във ведомството, не са и чували за евентуалното му завръщане в отдела, който той оглавяваше. Дали все още се пази мястото му инспекцията не е ясно.

Не е ясна и съдбата на луксозната хасиенда. Припомняме, че апартаментът официално е вписан на името на бащата на Ральо Ралев, но фактически в него живее синът му.

Доведоха Ральо Ралев с белезници в "Северен": Не знам за какво съм задържан!Служители на КПКОНПИ разпитват чиновниците и зам.-кмета Лариса Кътова

Игра на апартаменти: Ралев-старши живее в ипотекираното жилище на сина си, отстъпва му Royal HillТранспортната фирма на Иван Ралев e регистрирана на фиктивен адрес

Ральо Ралев плати гаранцията си, очакват завръщането му в кметството на "Северен"Райкметът се е прибрал у дома още през почивните дни

Ральо Ралев продължава да се любува на хасиендата си с джакузита, макар и незаконнаВече излезлият от политиката бивш районен кмет чака обвинение от спецпрокуратурата под гаранция