Новият тенис клуб на Пловдив – „Локомотив 1924”, създаден от роднините на елитния състезател Димитър Кузманов – Мико, спечели търга за кортовете зад Колодрума. На практика това бяха и последните свободни тенис кортове, които са в активите на Община Пловдив.

Решението за търга на частта от 8-те декара край спортната зала на Пловдив, бе гласувано в Общинския  съвет в края на миналата година, като той се е провел в началото на февруари. Освен „Локомотив 1924” на конкурса са се явили и бившият клуб на Мико – ТК „Локомотив”. Офертата на клуба на Мико е била с по-слаби финансови параметри с месечен наем от 900 лева. Тази на „Локомотив” е била в размер от 1296 лева.

Новият тенис клуб обаче е получил по-високи оценки по другите критерии, които са за достъп до обекта, за организирани на спортни мероприятия, класирания в спортни мероприятия и социални и обществени дейности.

Така с общо 81,67 точки ТК „Локомотив 1924” е бил класиран на първо място, а ТК „Локомотив” е останал с 80 точки. С решението кортовете ще се отдадат за 10 години по Закона за спорта.