Д-р Невен Енчев е входирал в деловодството на Община „Родопи” поредната промяна на инвестиционните си намерения. След неуспешния опит да вдигне хотелски комплекс, а след това и сапунена фабрика, с прилежащ хотел към нея, д-р Енчев се е върнал към първоначалния проект –  цех за био сладка, конфитюри и масла. Това съобщи кметът Пламен Спасов по време на извънредната сесия, която трябваше да нищи проблемите на хората в Белащица, покрай комплекса на здравния мениджър.

Интересна подробност е, че за въпросния цех за сладка не е необходимо да се издава строително разрешение, тъй като има всички документи за изграждането му.

Хората, които живеят в съседство на д-р Енчев, посрещнаха със смях изказването на Спасов, тъй като са убедени, че хотелиерът Енчев ще вдигне каквото е решил.

Междувременно репортер на TrafficNews.bg. научи, че преди няколко дни д-р Енчев е изпратил уведомление на Община „Родопи”, че е намалил доброволно работното си време от 07.00 часа до 01.00 часа. То обаче не бе споменато на сесията.

Самата тя протече по-скоро в подмятания, махаленски реплики и общи приказки между управляващи и опозиция. Преди нея председателят на Общинския съвет Галина Вълева изтъкна, че самата сесия противоречи на закона, тъй като местният парламент няма контролни функции над кмета за вътрешни актове, а само за такива гласувани от законодателния орган. Въпреки това кметът Спасов настоял да се случи.

По време на сесията,  едва на двама от жителите на село Белащица бе дадена думата, които зададоха своите въпроси, но не получиха отговорите.

Кметът в кратко резюме разви теорията, че общинската администрация и той, търсят единствено правдата и няма специално отношение към никого. Проверките към съседите на д-р Енчев били след негова жалба в РДНСК, която задължава кмета да направи проверка. За 2 години имало само една жалба за шум от страна съседите. От администрацията обаче не можели да замерят шум и те сигнализирали на РЗИ.

„Не познавам д-р Енчев. Нямам му и телефонния номер. Бил съм на две благотворителни събития в резиденцията, заедно с други длъжностни лица”, каза Спасов. Но думите му отново бяха посрещнати с възгласи и смях. Единственото нещо, за което Спасов заяви, че неговите служители не са се справили е септичната яма към Алхимиста. Здравният мениджър пък вече бил внесъл инвестиционно намерение за изграждането на пречиствателна станция към комплекса, разкри Спасов.  

„Постоянно се хвърля кал в медиите срещу мен от различни субекти и общински съветници. Щях да заведа дело, но ми казаха адвокати, че трябва да кажа, че съм се разстроил и съм на хапчета. Но аз съм кмет… няма как да си го позволя. Тези фалшиви новини постоянно ни заливат”, каза в стил Тръмп Пламен Спасов.

Сесията продължи в упреци за репресия срещу общински съветници от опозицията, неспособността на Община „Родопи” да привлече инвестиции и други теми от кухнята на администрацията.  След напускането на кмета, сесията бе прекратена.

Общинските съветници от ФОРОР, БСП и Обединени земеделци изразиха разочарованието си от сесията, като те смятат, че фокусът е бил изместен, а и проблемите на хората не са били решени. Отделните групи ще се съберат на съвещание, за да решат как да процедират оттук нататък.

Подробности около казуса с конфликта на интереси в Община „Родопи” и гл. архитект Атанас Недевски.

Още по темата:

Фекални реки заляха Белащица, край резиденцията на д-р Енчев замириса ТУК

Още за скандалите с боклука ТУК

Сблъсъкът за строителството на новата резиденция на д-р Енчев ТУК

Първите стъпки на д-р Енчев във фермерството ТУК