Община Пловдив е пуснала искане, заедно с Община „Марица”, до АПИ за ремонт на участъка от АМ „Тракия” до входа на града откъм Карловският път. Кметът Иван Тотев заяви, че трасето е около 3 км, като това е най-натоварената входно-изходна точка на града.

То попада в границите на Община „Марица”, но е част от Пътната републиканска мрежа от главния път Пловдив – Карлово. Днес бе дадена и първа копка на кръговото кръстовище към село Труд, което трябва да облекчи значително движението.То ще струва около 1 млн. лева и ще е готово до 180 дни.  

За 180 дни завършват новото кръгово край Пловдив за 1 милион леваПускат осветление по цялото трасе между Пловдив и село Труд

Тотев заяви, че той работи изключително добре заедно с кметовете на „Марица” и „Родопи”, като съвместно изпълняват различни проекти. Един от тях е реконструкцията на Голямоконарско шосе. Там се очаква да се направи огромно кръгово движение от АМ „Тракия”, след като правителството отпусна 3 млн. лева за участъка.

Освен пътната част, трите общини си съдействат и за осветлението. Тотев пое ангажимент да изгради и осветление от Труд до Пловдив. От АПИ ще се иска да се сложат лампи и на детелините и около изходите от АМ „Тракия”. След това Община Пловдив ще се грижи за тяхната поддръжка и ще плаща електричеството.