„Смърт на малката магистрала!”, „Камикадзета превърнаха бул. „Акад. Петър Динеков” в скоростно трасе”, „Тъмница  на булевард в Кючик Париж” . Това са само част от заглавията на текстовете, в които TrafficNews.bg отразява проблемите в  един  от най- невралгичните   райони в  „Южен”. За съжаление обаче институциите , които могат да се намесят адекватно и да въведат ред , явно изобщо не се интересуват от проблемите на гражданите, живеещи там.  Нито полиция, нито районното управление обаче вземат някакви мерки, за да предотвратят следващ инцидент.  Ето и реакцията на нашия читател инж. Петър Пашов , който живее на улицата и основателно се страхува за живота на малката си дъщеря.

„ Всяка сутрин дъщеря ми минава по същия тротоар на път за училище и се налага да ходи по улицата, защото по тротоара няма място за нея.Живея на бул. Акад. Петър Динеков и от известно време наблюдавам една неприятна тенденция. Улицата е добре асфалтирана с удобни и широки тротоари, но с това свършва хубавото.

В участъка от търговска база Лъч до края на улицата номер 27 няма улично осветление, абсолютно никакво. Булеварда се осветява от преминаващите автомобили или процеждащата се светлина през прозорците на апартаментите на живущите по булеварда. Преди около 4-5 месеца имаше и катастрофа завършила със смърт на същата улица.

След преасфалтирането на булеварда тротоарите останаха много ниски. В едно с множеството фирми по същия участък са превърнали тротоарите в паркинг за безразборно паркиране на автомобили бусове и товарни автомобили. Има склад за пилешки разфасовки, чиито камиони паркират напречно и пречат освен на пешеходците, но и на преминаващите автомобилите. От този случаен линк се вижда само малка част от проблема:

Търговия Лъч е същото нещо всеки спира както намери за добре, за товарене разтоварване и “аз съм за малко“. Думи да не ти останат…

Капката която преля чашата е, че от скоро в на булеварда се нанесе фирма която се занимава с прекупуване на автомобили, ремонти и препродажби. Благодарение на нея сега паркират автовози, който докарват разбити автомобили от който тече масло навсякъде. Същите престояват по тротоарите незнайно колко дълго.

Не моля за съдействие, а настоявам за такова. Въпрос на време е да се случи отново инцидент и всички да говорим как е можело да се избегне.

Не искам служители на Общинска охрана да минат и да залепят стикери на нарушителите, който после няма да бъдат платени.

Искам да бъде намерено трайно решение на проблемите на живущите и преминаващите през тази част от града ни!”

TrafficNews.bg ще продължи да пише за проблемите хората в района, като същевременно търси и реакция от отговорните институции.  Надяваме се тя да се случи, преди да пострада още някой пешеходец.

TrafficNews.bg