Петър Маринашки, който уби в меле две момчета от Стамболийски преди близо две години, има издаден предупредителен протокол от МВР за организиране на гонки. Документът е съставен на 4 април тази година, въпреки че на първа инстанция Маринашки е с присъда 5 години затвор и отнемане на книжка за срок от 8 години. Присъдата обаче не е влязла в сила, тъй като се обжалва пред Апелативния съд. 

"Безобразията на Петър Маринашки бяха санкционирани от КАТ, като му беше връчен предупредителен протокол по Закона за МВР. Гонките и опасното му шофиране се оказаха черен предвестник на смъртта на Тошко и Виктор! Трагичното е и за тези, които са знаели за "геройствата" на Петър по пътищата и "удобно" са си мълчали и са го прикривали! Добрите му "приятели " и родителите на някои от тях, които безцеремонно и нагло лъгаха, че дори не са чували за гонки и опасно шофиране на Петър Маринашки! Заверите със злото никога не остават неразплатени! Вселенската Справедливост е безпогрешна! При нея, всеки плаща това, което дължи-нито повече, нито по-малко! Аз държа и на съдебната справедливост и затова продължавам борбата с лъжците, с които прокуратурата тепърва ще се занимава!", пише бащата на една от жертвите в катастрофата - Йордан Бараков. 

Адвокатът на Маринашки не се яви в съда, отнесе 1000 лв. глобаБлизките на загиналите Тошко и Виктор определиха постъпката на адвокат Давчев като гавра и неуважение

От предупредителния протокол става ясно, че Маринашки се е подписал, че няма да участва или да организира гонки по пътищата и че с поведението си няма да създава опасности в движението по пътищата и да излага на риск живота и здравето на околните. Странно е обаче, че човек срещу който се води процес за смъртта на двама души след шофиране при употреба на дрога, въобще се движи по пътищата. 

Припомняме, че Петър Маринешки е обвиняем за това, че при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на 16 и 17-годишните момчета Тодор Бараков и Виктор Василев, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана. Трагедията стана през октомври 2020 година. 

На 7 юли тази година трябваше делото срещу Маринашки да продължи пред Апелативния съд, но бе отложено за септември. Причината е, че адвокатът му Йордан Давчев не се яви в съда. Окръжен съд наказа Давчев с 5 години затвор при първоначален общ режим и административна санкция – отнемане на книжката за 8 години. Той обаче обжалва наложеното му наказание, а близките на загиналите също недоволни от присъдата, подадоха протест на по-горната инстанция.