Преговорите между Община Пловдив и фирмата изпълнител „Запрянови – 03” продължават за договора за зоопарка. Двете страни не могат да намерят консенсус относно обезщетението за прекратяването на договора. Преди месец собственикът на фирмата Вакрил Запрянов заяви, че е подал иск в съда за 700 хиляди лева за дейности, които не са му разплатени. От своя страна градоначалникът Здравко Димитров заяви, че те могат да се платят само с решение на съда.

Все още обаче делото не е започнало, а двете страни преговарят дали може да се развали договора. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев заяви, че има суми, които Община Пловдив няма как да плати, тъй като за тях няма документи, че са извършени някакви строително-монтажни дейности.  Все пак той изрази надежда, че двете страни могат да се договорят и фирмата да изтегли иска си от съда. Ако това не се случи е твърде вероятно да започне нова съдебна сага, която да отложи в най-добрия случаи довършването на зоопарка за 2021 година.

Зико: Прекратихме договора за зоопарка, съдът ще каже дали да платим 700 хил. лева на ЗапряновиОбщината се готви за съдебни дела с досегашната фирма изпълнител

Задава се нова съдебна сага за зоопарка в Пловдив, фирмата изпълнител търси 700 000 лева„Запрянови-03” иска Община Пловдив да й изплати вложеното в строителството на зоокъта.

е може да се направи и нова обществена поръчка за фирма, която да завърши строителство. Сумата, която обследването на комисията е констатирала, че трябва за завършването на зоопарка е над 720 000 лева.