Договорът за строителството на зоопарка е прекратен, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той обясни, че това е единственият възможен начин, за да може да се построи по-бързо зоокъта и оттук нататък ще се търси и нова фирма за довършването му. В същото време община Пловдив се подготвя за съдебни дела с досегашната фирма изпълнител „Запрянови-03“, която има претенции за 700 000 лева за дейности, които са извършвали по обекти.

Градоначалникът заяви, че той няма как да ги изплати тези пари без да има решение на съда.

Искането на Община Пловдив е да се пусне нова обществена поръчка, с която да се дострои зоопарка, а по друга да намери строителен надзор. Сумата, която обследването е констатирала, че трябва за завършването на зоопарка е над 720 000 лева.

При това положение обаче едва ли ще се стигне до пускането й през тази година, тъй като делото може да се просрочи значително с всичките му възможности за обжалване. Възможно е „Запрянови – 03” да оттеглят иска си от съда, ако се разберат с Община Пловдив за сумата, за която претендира фирмата.

Вижте какво още каза собственикът на компанията  „Запрянови-03” Вакрил Запрянов:

Задава се нова съдебна сага за зоопарка в Пловдив, фирмата изпълнител търси 700 000 лева„Запрянови-03” иска Община Пловдив да й изплати вложеното в строителството на зоокъта.