Скандалната заповед на АПИ, която спря ремонти за десетки милион в Пловдивска област, все още не е отменена, научи TrafficNews. Точно преди седмица гръмна скандал, след като тогавашният шеф на АПИ Апостол Минчев изпрати писма до „Европейски пътища” и другите фирми в страната, които поддържат републиканската пътна мрежа. В него се искаше да се спрат ремонтите до второ нареждане, техниката да бъде  прибрана, а мотивът бе, че липсва финансиране.

АПИ спря ремонти за десетки милиони в Пловдив и областта! Изтеглят над 1000 строители от редица пътищаПреустановиха дейностите на пътя за Лилково, за Лъки, Асеновград – Кърджали, не е ясна съдбата и на Околовръстното

Тази заповед взе главата на Апостол Минчев, който бе уволнен от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство арх. Виолета Комитова заради самоволните си действия.

Уволняват шефа на АПИ заради спрените ремонти на пътищаНяколко проекта бяха замразени и в Пловдивско

Въпреки развоят в АПИ и МРРБ  все още официално писмо за отмяната на ремонтите – няма.

„Очакваме инструкции от АПИ. Все още нямаме потвърждение, че може да продължим ремонтите.  Техниката не е изтеглена от обектите, като след проведените разговори с МРРБ очакваме положително становище”, каза изпълнителният директор на фирмата изпълнител Маргарита Попиванова.

Сред ремонтите, които бяха засегнатите от заповедта са  пътя за Лилково и Ситово, Югово – Лъки,  пътят Асеновград – Кърджали, пътят Асеновград – Първомай, части от пътя Карлово – Пловдив, както и следващият етап на Околовръстното на Пловдив.

 За последния също няма яснота кога ще започне, тъй като в момента с препроектира, както и се прави ревизия на вече ремонтираната част.