Агенция „Пътна инфраструктура” е спряла проекти за десетки милиони, които се изпълняват на територията на Пловдивска област, научи TrafficNews. Тази сутрин от АПИ са изпратили писмо до фирмата „Европейки пътища”, която извършва ремонтите на Републиканската пътна мрежа в областта. В писмото е записано, че фирмата трябва да преустанови своята дейности по започнатите ремонти и да изтегли цялата техника от обектите.  Срокът е до второ нареждане, а мотивът ръководството на АПИ, назначено от служебното правителство е, че липса финансиране.

Обектите, които спират са ремонтите на пътя за Лилково и Ситово, за Югово – Лъки,  пътят Асеновград – Кърджали, пътят Асеновград – Първомай, части от пътя Карлово – Пловдив, а следващият етап на Околовръстното на Пловдив не се знае дали ще се започне.

Подобни писма са получили и другите  фирми, които поддържат пътищата от републиканската пътна мрежа в цялата страна.

Наш репортер се свърза с изпълнителния директор на фирмата „Европейски пътища” – Маргарита Попиванова, която потвърди за писмото от АПИ, което е от тази сутрин.

„ Сутринта бяхме уведомени с писмо от АПИ, че няма осигурени средства за тези проекти. Нямаме нищо повече като информация, надяваме се в следващите дни да проведем срещи, на които да разберем повече.   След като получихме писмото уведомихме кметовете за това решение, тъй като ние трябва да изтеглим техниката от обектите. Спряхме днес ремонтите Лилково  и Ситово, пътят за Лъки,  както и пътищата от Асеновград за Кърджали, Садово и Първомай. Не знаем какво ще се случи със следващия етап на Околовръстното на Пловдив”, каза Попиванова и обясни, че чакат допълнителни разпоредби от АПИ.

Очаквайте подробности!