Министър Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.

По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика блокира дейността на фирмите.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова кани всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от г-н Минчев, на среща в министерството в петък – 23 юли, от 11.00 ч.

Дадоха АПИ на Главния прокурор за нарушения при разходване на бюджетни средстваСигналът е изпратен от министри Василев и Комитова

АПИ спря ремонти за десетки милиони в Пловдив и областта! Изтеглят над 1000 строители от редица пътищаПреустановиха дейностите на пътя за Лилково, за Лъки, Асеновград – Кърджали, не е ясна съдбата и на Околовръстното