Софийската градска прокуратура спря наказателното производство за убийството на Татяна Стоянова. Постановлението е от днес, съобщи пред Дир.бг градският прокурор на София Зорница Таскова.
 
33-годишната началничка на кабинета на пазарджишкия кмет бе убита на 12 януари 2015 г. с пет куршума пред дома си. Досъдебното производство, образувано от Окръжната прокуратура в Пазарджик, бе прехвърлено под наблюдението на Софийска градска прокуратура по искане на главния прокурор, но и до момента убийството не е разкрито.

Единствено бе уточнено оръжието, с което е стреляно по Стоянова - сигнално-газово, но преработено за стрелба с бойни патрони - най-вероятно с корпус на „Макаров“ и със заглушител. 

Прокурор Таскова обясни, че разследването не е прекратено, а спряно заради неизяснената до момента самоличност на извършителя на убийството, въпреки положените процесуални усилия за приобщаване на всички събрани доказателства – писмени, веществени и гласни. 

Поради това разследването отново се праща на полицията за провеждане на допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия с цел установяване на убиеца. 

Няма поставен срок, а в момента, в който разследващите представят на прокуратурата нови данни и обстоятелства, производството ще бъде възобновено, каза още Зорница Таскова.