След новината за посещението на Негово Светейшество Папа Франциск в Раковски, премиерът Бойко Борисов и правителството одобриха трансфер в размер на 2,5 милиона лева за ремонти на общински пътища и на улична мрежа. Улиците, предвидени за асфалтиране, са "Странджа", "Пеньо Пенев", "Сергей Румянцев" и "Алеко Константинов" в Раковски, "Георги Раковски" в с. Стряма, "Иван Вазов", "Рила" и "Сребра" в с. Белозем.

"С подкрепата на правителството продължава изграждането и рехабилитацията на пътната инфраструктура в общината, а това е приоритет в управленската ми програма от началото на мандата. Предоставената безвъзмездна финансова помощ от кабинета на Бойко Борисов не е никак малка и ще можем да направим 8 нови улици. Благодарение на финансовата подкрепа на правителството и лично на премиера Бойко Борисов ще се обезпечи реализацията на необходимите ремонти на общински пътища и на улична мрежа. Моите лични благодарности заслужават и зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и народният представител Младен Шишков", коментира министерското постановление кметът Павел Гуджеров.

Раковски е сред малкото общини от Пловдив област, възнаградени с този предколеден бонус. "Приемам този жест на премиера като награда за усилията, които полагаме в борбата с калта по улиците. Община Раковски подготвя проекти с много високо качество. Ние имаме перфектна комуникация с парламента и правителството, които, подчертавам, никога не са оставали глухи към потребностите ни. Исканията ни никога не са били ексцентрични и отлично ги обосноваваме и защитаваме. Бойко Борисов винаги е помагал на Раковски през всичките си години на управление. Щастлив съм, че не ни забрави и този път", допълни кметът на Раковски.

"Добра е и новината, че общината вече е стартирала процедурите за избор на изпълнител, което ми дава надежда и кураж, че ще успеем да се подготвим за подобаващо посрещане на Негово Светейшество Папа Франциск по време на неговото апостолическо пътуване", сподели народният представител от Раковски Младен Шишков.