Пловдивска област трескаво се готви за Новогодишната нощ, а програмата е повече от разнообразна. Сред най-дългоочакваните прояви е оркестърът на Салиевич Ънърграунд - първият оркестър на Горан Брегович, който гостува тази вечер в Сопот.

Според местни медии много от жителите на други градове са решили да посрещнат Нова година в подбалканското градче, а хотелите вече се пръскат по шевовете.Програмата започва точно в 22:30 часа. След празничния тост на площад "Иван Вазов" ще се извие хоро под съпровода на оркестър „Тракийски ритми”.

Стамболийски ще посрещне 2019-а с квартет "Славей" със солистка Светла Караджова, която е дъщеря на голямата Надка Караджова. Програмата ще започне на 31-и вечерта в 22.30 часа, като по традиция на сцената първо ще излязат музикантите от оркестър "Славяни". От 23.30 до 00.30 ч. е концертът на квартет "Славей", като ще има прекъсване в полунощ за празничната заря. След гост-изпълнителите програмата ще продължи с музиката на оркестър "Славяни", които ще свирят, докато на площада има хора.

Оркестър "Дионис" ще съпроводи новогодишното хоро в Първомай. Кметът Анатас Папазов ще поздрави съгражданите си минути преди полунощ, а дъжд от фоеверки ще се изсипе от небето, за да отбележи смяната на каледнарната година. Гражданите ще могат да се насладят на програмата "на чаша вино", а тържеството ще започне в 23:30 часа. 

Асеновградчани ще се хванат на хорото под музикалния съпровод на "Паскалев бенд". Традиционно, Нова година ще бъде пострещната на Централния площад, а красива заря ще се изсипе от небето точно в полунощ. 

В Пловдив програмата ще започне точно в 22:00 часа с концерт на инди рок групата Jeremy? Точно след тях на площада пред Общината ще излязат момичетата от 4 Magic. Народна музика ще изпълни центъра на града в 23:00 часа с изпълненията на Оркестър за народна музика „Орфей“. Техният концерт ще продължи и след излъчването на новогодишното обръщение на президента Румен Радев и празничната заря.