3 милиона лева за улеснение на трафика в общината са отделени за ремонт на пътя Карлово - Баня, заяви  кметът на Карлово Емил Кабаиванов По думите му, трасето е с дължина 8 км, като сериозни ремонтни дейности по него не са били извършвани през последните 30 години. През миналата година е била инициирана подписка за спешен ремонт на участъка.

„Цялото движение от Карлово и региона към Пловдив минава през него. Първоначалният бюджет на ремонта, който трябваше да бъде реализиран преди 2 години, но за съжаление средствата бяха насочени към друг участък от републиканския път извън Пловдивския регион - беше 12 милиона. Сега той е 3 милиона, но и с тези средства ще може да бъде подменен изцяло асфалтът. Надявам се, че слоевете ще бъдат два: базов и износващ, както и да бъде ремонтирана прилежащата към пътя техническа инфраструктура - канавки, сигнализация“, обясни той пред Фокус. 

Емил Кабаиванов каза, че 400 хиляди лева е годишната субсидия на държавата за поддръжка на инфраструктурата в общината, които обаче се оказват недостатъчни. Приоритет ще бъде ремонт на пътя Карлово – Дъбене – Войнягово – Климент, чиято реализация ще се случи по ОП „Развитие на селските райони“, а подписването на договора предстои, коментира още градоначалникът.