Няма данни интернет комуникация от какъвто и да е тип да е накарала самоубилото се 11-годишно момче от Стрелча да сложи край на живота си. Това сочат към момента данните на разследващите полицаи и прокуратурата, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Отдел "Кибер престъпления" ще провери какво съдържат телефона и компютъра му. Проверява се и неговият фейсбук профил.

Назначена е видео-техническа експертиза на 2 видеа, които детето е оставило. В тях се съдържат обръщения към родителите му. От прокуратурата обаче отказват да коментират какво съдържат видеата.

По-роно обаче изтече информация, че в смартфона на Венислав са открити два видеофайла, които той е направил няколко часа преди да сложи край на живота си. В едното послание момчето обяснява как ще се самоубие. При гледането на посланията полицейските служители са били потресени с какво спокойствие и самообладание това 11-годишно дете говори за предстоящата си смърт. В клиповете нямало и нотка на самосъжалетие, страх, хлипане или плач.

"Отивам на едно по-хубаво място и ще ви чакам там. Обичам ви!" , били думите на момчето в обръщението му към родителите.

Психолози водят разговори с близките и приятелите на самоубилото се дете. Изпратени са специалисти от София във връзка с назначените експертизи. Все още обаче не е ясен мотивът за самоубийството.