Жилищен блок в Пазарджик се сдоби с интересно допълнение към себе си – от няколко дни метална конструкция краси едната му страна. Не само това, но и работата по нейното изграждане продължава ежедневно. Постройката се намира в жилищен квартал „Изток” в града, в който се намира и ромската махала.

Металната конструкция, според читателка на TrafficNews.bg, е магазин, който човек от квартала решил да си построи, по нейни думи, без никакви разрешителни. „До кога ще е това беззаконие в Пазарджик?”, пита жената и заявява, че „законът е сляп”.

Тя звъняла в общината, откъдето я пренасочвали към различни номера. На единият никой не отговарял в продължение на 30 минути. На другия й отговорила жена, която попитала „е, на кого пречи новостроящият се магазин”.

„Явно това незаконно строителство в квартала се поощрява от дребни чиновници без знанието на кмета Тодор Попов”, заключава жената. Ние не бързаме да правим такива изводи. Вместо това в търсене на отговор за казуса се свързахме с отдел "Строителен контрол" към Община Пазарджик и предадохме сигнала на жената.

Това стана още в понеделник. Оттам заявиха, че ще направят проверка на случая, за да се установи законна ли е металната конструкция. В сряда ги потърсихме отново поради липсата на отговор. Обясниха ни, че "много от колегите са в отпуск", но все пак ще се постараят по-бързо да "намерят решение".

Ние, също като нашата читателка, оставаме в очакване.

А ето и ВИДЕО от работния процес: