Повече от 12 часа продължава да гори заводът за фураж край пловдивското село Поповица, сигнализира читател на TrafficNews.bg, който ни изпрати видео и снимки от мястото в момента. 

Пожарникари продължават да заливат мястото с вода. Екипите няма да напуснат района до пълното потушаване на огъня. Това съобщи говорителят на пожарната в Пловдив Цвятко Дешев. Заради сламата, която гори, пожарът може да продължи няколко дни.

В същото време жителите на селото твърдят, че пожарът е умишлен. Оказва се, че 300 души ще останат без работа заради инцидента.

Високи пламъци обхванаха фуражния  около 10 часа сутринта в сряда. Съоръжението е част от най-голямата ферма за млечни крави в Европа. Към момента огънят се е разпрострял из няколко постройки. Гъст дим се носи над околността, а пожарът продължава да се разраства. Огънят е тръгнал от единия от трите сеновала, които са обособени в отделни сгради. Няма данни за пострадали хора. Според областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив горимото натоварване е голямо и са необходими значителни количества вода. Местни жители също са се включили в гасенето на пожара.

В кравефермата се отглеждат над 5000 крави. Пожарникарите са локализирали огъня, за да не стигне до животните.