В моргата на Областната болница в Пазарджик остават 10-те трупа на загиналите нелегални мигранти и шофьора по време на катастрофата на магистрала „Тракия“, каза директорът на МБАЛ – Пазарджик д-р Васил Вълчев, цитиран от Фокус.

Той обясни, че ще се търсят контакти с посолствата на Афганистан, Пакистан и Сирия, за да бъдат разпознати загиналите и да бъдат организирани погребенията им.

„Таксата на ден за оставането на труп в хладилната камера на болницата е 25 лева на ден. Освен тези хора там има и други починали граждани, така че се затруднява дейността ни. Но имаме капацитет и ще се справим“, увери д-р Вълчев.

На този етап все още не стои въпросът кой ще поеме разходите. 

Припомняме, че десет души загинаха, а осем бяха ранени при тежък инцидент с микробус в нощта срещу неделя. Девет от жертвите са нелегални имигранти, превозвани с буса. Сред загиналите е и шофьорът - 16-годишен български гражданин.
 
Основната версия е, че младежът, шофирал без книжка, е заспал. Това обаче, според полицията, не изключва и други две версии - техническа неизправност или пътно транспортно произшествие, причинено от друго неизвестно засега превозно средство.