Поредна проява на вандализъм засегна един от най-новите обекти под тепетата - Приключенския център на Младежки хълм. Преди няколко дни къщичката, която наскоро бе изцяло пребоядисана, осъмна нашарена със спрейове. Грозната проява възмути десетки пловдивчани, които прекарват почти всеки уикенд на поляните пред къщата. Затова доброволци са решили сами да помогнат възстановяването на Приключенския център. Това споделиха ентусиасти от платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“, които отправиха призив към гражданите на Пловдив да се включат с труда си този уикенд. 

Припомняме, че сградата бе отдадена под наем на пловдивчанина Антон Тодоров преди година. Тогава започна усилена работа към възстановяването на зданието, в което преди десетилетия се е помещавал Общинският детски център. През 2011 година то е било затворено и оставено в покъртително състояние. 

Със собствени средства и много подкрепа от страна на приятели и доброволци Тодоров се опитва да възстанови къщата. И въпреки, че събитията там са вече факт, работата по сградата никога не спира. Целта е мястото да се превърне в истински приключенски център, в който децата да се забавляват далеч от компютрите и телефоните. Предвижда се обособяването на зали за бойни изкуства, различни уроци, а занапред - изграждане на въжена градина и лабиринт. 

Активистите от сдружението са решени не само да заличат петното върху труда на младия ентусиаст и семейството му, но и да предприемат още няколко стъпки към облагородяване на района този уикенд. На 13 и 14 юли от 11 до 16 ч., заедно с Детска архитектурна работилница ще бъдат сглобени нови места за сядане от дървени палети, а заедно с присъстващите доброволци ще бъдат боядисани надрасканите площи на центъра и ще бъдат почистени и възстановени пътеките наоколо.

"Всички желаещи да допринесат за по-добра градска среда  и за облагородяването на района, който всеки уикенд се посещава от стотици пловдивчани, са добре дошли – деца, родители, младежи, възрастни хора", приканват от платформата "АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ" Материали и насоки за работа ще бъдат осигурени на място.