Младеж е привлечен като обвиняем за разпространение на наркотици. Срещу 22-годишния пловдивчанин е образувано бързо производство, след като във вторник бил заловен в парк “Розариум” в областния град с над 4,8 грама амфетамин и електронна везна със следи от наркотика.

Спрямо извършителя е взета 24-часова полицейска мярка за задържане. С постановление на районната прокуратура му е повдигнато обвинение по чл. 354а, ал. 3 от НК.

В същото време трима пияни и дрогиран водач са били заловени през изминалото денонощие от служители на областната дирекция на МВР.

Около 8 часа вчера пътни полицаи установили, че кръстовище между бул. “Пещерско шосе” и околовръстния път на Пловдив 50-годишен от Кричим управлявал лек автомобил “Опел” с 1,71 промила.

Около 22 часа, край село Ягодово 51-годишен местен жител се бил качил в лек автомобил от същата марка с 2,58 промила, а час по-късно на пътя между Асеновград и Поповица 28-годишен от село Богданица шофирал “Ауди” с 2,11 промила.

Днес, около 1.30 часа, на бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” в областния град бил спрян за проверка лек автомобил “Мерцедес”. 26-годишен пловдивчанин, който бил зад волана, е тестван с драг чек и апаратът реагирал положително на канабис.

Срещу четиримата мъже са образувани бързи производство.