Съпругата на полицая Венцислав Караджов, обвинен в убийството на родителите си Божура и Стоян Караджови- Каля Караджова, днес заяви в съдебна зала, че по време на разследването е била тормозена от висши полицейски началници, които я карали да смени показанията си и да признае, че мъжът й е извършил престъплението. "В продължение на месец всеки ден бях викана в полицията, за да ме разпитват. На 2 юни ме задържаха за 24 часа. Непрекъснато ме качваха до кабинета на зам. началника Мартинов, където няколко човека ме разпитваха. Там бяха Запрян Стоянов, Димитър Балев, Момчил Стойнов и Льолева , които ми крещяха и ме заплашваха, че ако не кажа , че Венци е убиец, ще ми се стъжни живота и ще ни обвинят като организирана престъпна група мен, мъжът ми и  майка ми. След това дойде майка ми и ми каза че синът ми са го разпитвали цяла нощ, че психоложката му крещяла непрекъснато, че той не бил на себе си - не можел да говори и залитал. Това ме изплаши много и тогава се съгласих да кажа, че Венци е излизал на 15 май вечерта от къщи. После поисках да дойде адвоката ми и й казал, че трябва да излъжа , за да спася детето. Тя ми каза, че не бива да го правя, защото истината ще излезе наяве и мен ще ме обвинят в лъжесвидетелстване" разказа Караджова. 

Тя отказала да направи писмени признания и след изтимчането на 24 часовия срок била освободена. "На излизане Балев ме пресрещна и ми каза: "Ей сега не знаеш какво ще ти се случи!"  заяви свидетелката. 

Тя заяви, че полицаите са я заплашвали, че ще я пратят в Сливенския затвор, а синът й в ТВУ. Казали, че могат да сложат марухуана в джоба на Алекс и да го задържат. 

Караджова заяви, че на 15 май - датата, на която е извършено двойното убийство, е ходила сама до къщата на свекъра и свекърва си, за да нахрани кучето. 

Версията на обвинението е, че Венцислав Караджов е бил в товарния отсек на семейния пикап и така е влязъл в къщата без камерите на съседната къща да го засекат. След като е застрелял родителите си, той е напуснал къщата пред задния вход. 

Прокурорът Стефани Черешарова зададе множество въпроси на свидетелката за отношенията между Венцислав и родителите му, които през последните години били много лоши, заради спор за имота. Каля трябваше да отговори на въпроси, които на пръв поглед нямат нищо общо с делото като например различава ли пистолет от револвер, колко често си говори със собствения си баща, кога за последен път е писала писмо до руско другарче и пр. Целта на тези въпроси вероятно ще бъде изяснена в хода на делото. 

Процесът продължава с разпит на свидетели. Предстои на свидетелската банка да застанат полицаите, които Караджова обвинява в психически тормоз. След тях са бившият директор на пловдивската полиция ст. комисар Христо Разсолков и заместникът му Георги Георгиев.