Делото срещу сводника Калин Витанов - Джото днес бе отложено тъй като една от пострадалите не се яви. Известният пловдивски сводник бе арестуван преди една година при операция на Криминална полиция в центъра на града. При специализирана акция е задържан и друг дилър на сексуслуги - Васко Делев от Златоград. Двамата са имали по няколко проститутки, които са работили на територията на града.  

Джото е обвинен  за времето от от март 2017 г. до 31.05.2017/01.06.2017г. е набирал и транспортирал различни момичета с цел
да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им, като деянията са извършени чрез обещаване, даване и получаване на облаги и при условията на опасен рецидив.

Парадокс! Арестуваният снощи сводник Джото, днес бе осъден в Пловдив СНИМКИТочно преди година Калин Витанов отново бе задържан за склоняване към проституция

Срещу него има и обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на двама служители на Криминална полиция и за заплаха за убийство на друг полицай. 

Делев е обвиняем по чл. 159 от НК за съучастие. 

Калин, който още е познат като Кристиян, или Джото, както го наричат, работил дълги години на Слънчев бряг, а през 2009 година се прехвърлил в Пловдив. За него работели предимно момичета, които били зависими от наркотици. След пристигането си под тепетата, той започнал да прави дъмпинг, което довело до рязко падане на цените. "Работеше от 30 до 100 лева. Важното беше да вземе парите. С момичетата дели 50 на 50", разказват хора от бранша. 

В обявите включвал снимка на момиче и изброявал предлаганите сексуални услуги, като цената за един час била 100 лева и се увеличавала спрямо исканите от клиента „допълнителни екстри“. Поръчките приемал той или някоя от компаньонките, на която имал доверие. Жените били превозвани до посочени от клиентите адреси с автомобили на обвиняемия. Практиката била част от заработената сума да се поделя между обвиняемия и жената.

В момента Витанов излежава друга присъда. Той е осъден на 3,8 месеца затвор, след като се е признал за виновен и затова наложеното му наказание бе намалено с 1/3 . Наложена му е и  глоба в размер на 20 000 лева.

Витанов е осъждан за сводничество през 2011 година. След като напуснал затвора през 2015 г. той се връща отново в бизнеса.

В съдебната зала стана ясно, че той отново е готов да се признае за виновен. Това обаче не се случи, тъй като не беше дадех ход на делото.